Kustannuslaskelma

Haluatko tietää, kuinka paljon puutarhasi toteuttaminen maksaa? Suunnittelutuotteisiin voidaan liittää Kustannuslaskelma, jolloin tiedät tarkalleen paljonko varata puutarhan rakentamiselle.

Puutarhan toteuttajan kannalta voidaan pitää etuna, että kustannuksia voidaan helposti jakaa useammalle vuodelle. Talon rakentaminen on kohtuullisen nopea ja kallis projekti, jossa useimpien meistä on käytävä pankissa juttelemassa rahoituksesta. Pihan rakentamiselle on hyvä varata jo tässä vaiheessa rahaa 10 % koko projektin budjetista. Tällä saa rakennettua jo kohtuullisen pihan eikä sen rakentaminen siirry hamaan tulevaisuuteen.

Taloa rakentaessa tietenkin halutaan voimavarat suunnata projektin valmistumiseen, mutta katseet kääntyvät nopeasti pihalle, kun ensimmäiset aamukahvit juodaan uudessa keittiössä. Viimeistään siinä vaiheessa tulee mieleen, että asialle pitäisi tehdä jotain, lapset leikkivät laudoilla sepelin seassa ja koirakin kantaa hiekkaa ja mutaa sisään kohtuuttomia määriä. Eikä vähempi arvoinen ole asia, että ikkunoista vain on hauskempi katsella kaikenlaista vihertävää (ei kevytpeitteitä) kuin lautakasoja, eristeenkappaleita ja hiekkaa.

Joten Kustannuslaskelma liittyen puutarhaan ei ole ollenkaan hullumpi idea. Kustannuslaskelmasta selviää nopeasti ja helposti, mitä on mahdollista toteuttaa heti ja mitä voidaan jättää myöhemmäksi. Parterri neuvoo, mitä puutarhassa on järkevää ja hyödyllistä toteuttaa ensimmäiseksi. Nurmikko ei ole se ainoa vihertävä vaihtoehto pihalle, vaikka sillä saadaankin nopeasti peitettyä rakentamisen jälkeinen maanpinta. Hinta kustannuslaskelmalle löytyy täältä.